Een mooi gezin!

Wat doet ze het goed, wat is ze fantastisch maar oh wat kan het ook moeilijk zijn.. moeilijk, vermoeiend, pijnlijk, emotioneel uitputtend. Ze heeft weer zulke mooie dingen bereikt, leert iedere dag, leert ons iedere dag meer maar geeft bovenal steeds meer liefde, steeds meer genegenheid en wordt steeds emotioneel een stukje afhankelijker en onafhankelijker tegelijk. Een pracht meisje met veel potentie, meer wil om iets te leren en om haar wereld te vergroten!

Er is weer een hoop gebeurd afgelopen periode, wisselingen op de groep, een ambulant bij ons thuis, leren fietsen, naar de zaterdaggroep en ga zo maar door.. dat maakt de andere kant van de medaille duister, vol van verdriet en wanhoop, waarbij je dagen achtereen alleen maar bezig bent met overleven.

Je brengt Britt naar school, doet wat nodig is in het huishouden, bereid het eten voor, probeert nog even wat voor jezelf te doen, te werken, om dan Britt te halen in de hoop dat vandaag alles beter is dan gister..

Wanneer je de oprit opdraait, volgt er al protest vanaf de achterbank. Rustig adem halen en neutraal reageren, zucht, het helpt niet, het kwaad is al geschiet, haar emmer was vol.

Ik probeer eerst alle mogelijkheden thuis, schommel, broodje, negeren, aanwezig zijn zonder woorden, bad, douche, bovenverdieping.. maar nee, t wordt toch maar weer de auto. Britt erin, Sanne mee, starten en gaan. Zodra ik de oprit afdraai, hoor ik een opgeluchte Britt, ze ontspant, kijkt naar buiten en wanneer ik even achterom kijk, kijkt ze me dankbaar aan.

Geruststellend en beangstigend want waar eindigt dit? We rijden een half uur tot een uur, wanneer is het genoeg? We doen alles voor Britt, met liefde maar worden aan alle kanten beperkt in normaal leven, nu worden we ook nog gedwongen om tijden in de auto door te brengen waardoor alle andere dingen gewoon staken of op een ander moment moeten.

Sommige dagen lijken kansloos, andere dagen bieden lichtpunten als fietsen en gek doen in de tuin. We hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten inmiddels dat er na deze tijden ook andere tijden komen. Tijden waarin we samen weer energie hebben, Britt openstaat voor nieuwe dingen, tijden waarin we weer adem halen en denken, wat hebben we toch een mooi gezin!! Want dat hebben we zeker!!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Monique Lutgens-Blom oktober 9, 2018 at 5:55 pm

  Heftig, moeilijk en onvoorspelbaar.. Sommige dingen zijn herkenbaar.
  Mooi hoe positief jullie blijven! Altijd blijven vertrouwen…
  Ik kijk uit naar je volgende blog..

 • Reply Lucy oktober 9, 2018 at 8:42 pm

  Respect hoor, t is niet niks en dan daarnaast nog zoveel andere dingen doen…

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.