Vakantie bij BIO-vakantieoord

De eerste keer geen privé vakantiehuis, de eerste keer op een echt park! Spannend! Heel erg spannend.. een geschakelde bungalow waarvan je niet weet of Britt er kan aarden.

Eindelijk is het vrijdag! Om 13 uur halen we Britt van de Vuurtoren en gaan we op pad naar Arnhem.. een relatief kort ritje  van zo’n anderhalf uur. Britt zit blij en klappend in de auto, haar zusje daarentegen is wat verveeld, wat huilerig en kan de slaap blijkbaar niet vatten. Gelukkig! We zijn er! Ik ga naar de receptie om in te checken en krijg de sleutel met een plattegrond. “Over een uurtje komt er iemand bij jullie langs voor tekst en uitleg, fijne vakantie!” met die woorden en een sleutel loop ik met Britt over het pad naar het huisje. Bij binnenkomst gaat Britt direct op onderzoek uit en vind al gauw een grote zitzak in de woonkamer.

Het is even wennen, wennen aan een huisje dat geen hele grote tuin heeft, of juist het hele park als tuin heeft.. aangepaste badkamer, brede deuren, afneembare banken, het doet me denken aan het KDC. Praktisch, maar ondanks dat gezellig en zeer zeker compleet ingericht.

Dat je al snel te veel bedenkt blijkt direct de volgende dag al. We hebben gewandeld op het park en door het Biobos. En ondanks Britt al zeker 1,5 geen middagslaapje meer doet, is ze behoorlijk van streek.. moe, haar slaapzak was de oplossing van haar overprikkelde ziel. Ik had de snoezel gereserveerd maar daar zijn we niet geweest, gelukkig was Britt na het slapen weer vol energie en konden we ‘s avonds naar het zwembad.

Ook dat was een bijzondere ervaring! Een heel zwembad voor jezelf.. de bodem werd voor ons versteld op 60 cm en zo konden we een uur lang gebruik maken van een immense plons water met ons vieren. Britt vond het fantastisch, haar ogen straalden, haar bewegingen enthousiast en haar geluid intens gelukkig.. ze voelde zich vertrouwd, kon overal lopen en er was genoeg aan attributen om mee te spelen.

Britt slaapt altijd vrij gemakkelijk, daar hebben we geluk mee. Slaapzak aan, doekje mee en een bed waar ze niet uit kan, dan slaapt ze als een roosje, de hele nacht. Sanne had meer moeite met slapen en heeft ons behoorlijk afgemat, maar ach, ze is nog klein en het was haar eerste vakantie.

Het was een beleving, de hele week! We hebben gefietst op een duo-fiets (er zijn ook fietsen waar een rolstoel voorop kan en tandems) De omgeving is prachtig, maar ook hier wilden we niet overprikkeld weer thuiskomen en vonden we het na een uurtje wel even welletjes geweest.

En dan nog de manege!! Hoe gaaf is dat? Een manege naast het park, speciaal voor mensen met een beperking. Het animatieteam ging al paarden poetsen, je kunt er met de huifkar (ook rolstoelers) en je kon een rondje “rijden”. Bij het wijzen naar Britt en vervolgens naar de pony, was Britt niet meer te houden. Jaa!! Ze wilde erop en wel direct. Een glimmend meisje, met een grijns van oor tot oor, wat met haar lichaamshouding van de daken schreeuwt, kijk naar mij mama!!! Is dit niet fantastisch? Als ze zou kunnen praten, was ze nog niet uitverteld over haar bijzondere moment met die kleine harige Greetje..

Wat zijn we moe geworden van deze week.. nog nooit kwam ik zo thuis van vakantie maar nog nooit was ik zó enthousiast, zó voldaan en zó trots!! Trots op wat we beleefd hebben, hoe we alles hebben overleefd en doorstaan, geloof me Britt heeft heel pittige momenten gehad en een klein zusje met heimwee maakt het best lastig soms.. maar ook trots op Bio! Dat we zo’n initiatief in Nederland hebben, met al die aangepaste mogelijkheden maar vooral ook met zulke betrokken medewerkers.. We voelen ons er erg thuis, medewerkers zijn ontzettend meegaand, noemen de kinderen bij naam en kijken nergens anders van uit. Bijzonder voor de beperkten, veel te doen voor broertjes en zusjes, onbeperkt dagdromen voor papa’s en mama’s.. onvergetelijk, prachtig, vreselijk vermoeiend maar de volgende vakanties zijn al geboekt!

Een weekendje in de Sleeping Beauty, een speciale omheinde bungalow met inpandige snoezelruimte, bedbox en een kleine glijbaan in eigen tuin.

Voor volgende zomer hebben we de “Eve” weer geboekt.. neem eens een kijkje op de site van Bio vakantiepark, het is echt de moeite waard, wij gunnen iedereen zo’n fijne beleving, waar je begrepen wordt en gewoon jezelf kunt zijn!

 

Oooh Gretje, wat vond ze het leuk Ze mocht ook op een echt paard Deze simulator zorgde voor de slappe lach lekker op de fiets! Ook even kijken bij de dieren

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.