Vraag jij je wel eens af waarom?

Zelden stel ik mezelf die vraag.. Natuurlijk denk ik ook wel eens, waarom nou toch? Kan het dan nooit iets soepeler gaan, al is het maar iets eenvoudiger. Maar slechts zelden denk ik echt, waarom? Waarom wij? Waarom Britt..

Een behoorlijke tijd geleden ging ik naar Gijs. Ik had zo’n vreselijke hoofdpijn en het bleef maar terugkomen. Voordat ik moeder werd, was ik er ook al eens geweest en het had me goed geholpen. Gijs is alternatief genezer. Of je er nou in gelooft of niet, ik had er baat bij.

Na mijn sessie bij Gijs zei hij “men krijgt dat wat hij dragen kan”. Een uitspraak van een paar oudgeleerden. Ik stapte in de auto en onderweg naar huis dacht ik, hoezo geleerden? Dus als je meer aankunt dan krijg je ook meer ellende ofzo? Ik heb dat over mezelf afgeroepen en ongevraagd gekregen? Hmm…

Wachtend voor het stoplicht bijna thuis, dacht ik ineens… tja, wat nou als Britt niet bij ons geboren was? Ik ben ervan overtuigd dat ouders doen wat ze denken dat goed is voor hun kind en er alles voor over hebben. Maar we zijn allemaal anders, ik kom altijd op voor Britt maar dat lukt niet altijd iedereen. Misschien zit er toch meer de uitspraak van Gijs dan ik in eerste instantie dacht.

Verlammend en een slechte tijdsinvestering

Ik vind de waarom-vraag heel verlammend werken, het belemmerd me behoorlijk en er komt meer negatieve energie bij vrij dan goed voor me is. Daarom heb ik die vraag, lang geleden al afgezworen. Daarbij komt er toch nooit een antwoord op! Toch merk ik om me heen dat er best veel ouders in lastige periodes teruggaan naar de vraag, waarom? Waarom nou toch?

Bij mij ging de vraag snel op in lucht, ik heb geleerd te relativeren en de dingen te nemen zoals ze zijn. Ik heb er eigenlijk geen moeite voor hoeven doen om afscheid te nemen van die vraag, of vragen, want een letterlijk antwoord op waarom Britt zo is, brengt me bij haar diagnose. Primrose syndroom
De waarom ons dat heeft moeten overkomen, brengt me terug naar Gijs, omdat wij de geschikte ouders zijn om voor Britt te zorgen, haar te geven wat ze nodig heeft en wij bereid zijn alles te doen en te laten om haar leven zo mooi en makkelijk mogelijk te maken.

Omdat jij er bent

Vraag je niet af waarom. Jij bent de beste voor jouw zoon of dochter, ook al denk je net als ik, hoezo geleerden? Ook al wil je wel eens opgeven of schreeuwen dat je het even niet meer trekt. Verban waarom uit je leven en vul het met positieve energie als kracht, vechtlust en liefde. Dingen die je leven verrijken, die positieve energie geven en jouw uitstraling positiever maken. Kijk naar wat er echt toe doet, want zeg nou eerlijk, als je ooit 1 vraag mocht stellen aan iemand die overal een antwoord op heeft, is waarom dan belangrijk?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Monique lutgens-Blom november 21, 2018 at 2:33 pm

  Wauw! Heerlijk jouw positiviteit! Zo kan het ook👍🏻
  Alweer heel herkenbaar en mooi om te lezen.
  Groetjes Monique

 • Reply Tineke november 21, 2018 at 7:05 pm

  Meer dan waar!!!!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.