Over Ons

Wie zijn wij?

Joyce

Moeder, geboren in augustus 1985 en moeder van 2 knappe dames! Ik mijn werk als creatief brein, ontwerp ik allerlei zaken als flyers, posters, logo’s en nog veel meer. Daarnaast houdt ik me bezig met alle andere vormen van marketing zodat de ontwerpen passen in een compleet plan.

Ik schreef altijd al veel kleine stukjes tekst in mijn telefoon om voor een later moment terug te lezen maar ook om dingen van me af te schrijven. Soms is het leven met een meisje als Britt erg spannend en wanneer we weer een mijlpaal bereikt hebben, deel ik dat graag. Zo schrijf ik 2 keer per jaar een Britt update voor de dagbesteding waar ze naartoe gaat, met allerlei leuke, spannende maar ook vervelende dingen om de begeleiders van de groep een klein beetje van thuis te laten mee beleven.

Sinds 2 jaar ben ik lid van de WMO-raad in onze woonplaats. Ik wilde graag iets doen met alle ervaringen die wij inmiddels hebben opgedaan en meedenken op beleidsniveau. Vaak denken mensen dat ik onderdeel ben van de gemeente, maar wij zijn een adviesorgaan voor de gemeente. Zo brengen we zowel gevraagd als ongevraagd advies uit over zaken rondom WMO. (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

Met een beetje geluk en doorwerken kan in januari ook mijn andere site in de lucht. (mijnkindisbeperkt.nl) waar ik probeer een zo compleet mogelijke lijst te maken met alles wat je voor een beperkt kind nodig hebt. Van luiers in grote maten tot vakantie-adressen maar hopelijk ook aangevuld met dagbestedingen en logeeradressen. Alles tot 18 jaar (soms wellicht tot 21)

Britt

Lief meisje, geboren in Maart 2012 en verstandelijk beperkt. Sinds het voorjaar van 2018 is bekend dat ze het Primrose Syndroom heeft. Een zeldzaam syndroom waar nog niet veel over bekend is. Gelukkig kan Britt lopen en is ze mobiel, ze praat niet en dat is toch best lastig. Ze leert nog steeds bij en communiceert inmiddels door je mee te nemen naar bijvoorbeeld de koelkast. Wij communiceren ook met haar middels foto’s ter ondersteuning van wat we zeggen. Dit breiden we langzaam uit zodat ook Britt ons dingen kan aangeven met foto’s.

Britt is lief en wordt steeds aanhankelijker. Ondertussen is het ook een dikke deugniet en daagt ze je graag uit. Ze gaat 5  dagen per week naar het kinderdagcentrum van 9 tot 15 uur en heeft het er enorm naar haar zin.

Sanne

Het kleinste boefje van het gezin. Geboren in maart 2017, leert ontzettend snel en is minstens zo’n deugniet als Britt. Je hoeft Sanne niet veel voor te doen, je moet bijna opletten dat je dingen niet per ongeluk voordoet 😉 Sinds de geboorte van Sanne zijn we ons eigenlijk pas bewust van de zorg voor Britt. Daarvoor wisten we niet beter en we doen gewoon wat nodig is, maar nu weten we pas echt wat de zorg voor een kind als Britt inhoudt.

Sanne is erg gek met haar zus en andersom niets minder. Ze testen elkaar soms flink en dan kijken we trots, dan zijn het echt 2 kinderen.

Marc

Papa des huizes! Geboren in Mei 1981 en mijn rots in de branding. Hij werkt als hoofd-uitvoerder in de wegenbouw en is dé man van ons gezin. Mag graag op onze nieuwe fiets een rondje maken met de kinderen, rondjes met Britt in de kruiwagen rennen door de tuin of  “vliegen” met Sanne.

Heb je vragen over ons, ons gezin, de zorg die wij verlenen en de zorg die wij krijgen of waarover dan ook, mail mij gerust! Als ik het te persoonlijk vind en ik er niet op wil antwoorden zal ik je dat ook zeggen. (info@brittisanders.nl)