Daaag 2019!! Hallo 2020!!

Een bewogen jaar, dat niet echt van een leien dakje ging. Veel stress, onrust en druk. Britt zat erg lang erg slecht in haar vel en we zaten regelmatig met de handen in het haar.. haar wat wij nog hadden, maar wat Britt geheel had uitgetrokken door de ellende die ze voelde. Ze was zo kaal dat mij meerdere keren werd gevraagd of Britt ziek was. Langzaam komen er weer haren door, een kort koppie, niet zo handig in de winter aangezien mevrouw geen muts op wil máár het groeit!!

De kerstdagen was Britt nog even goed ziek. Een flinke griep, koorts en heel erg lamlendig. Britt piept niet gauw maar huilde nu 2 dagen achtereen zachtjes, man man wat was is er beroerd van. Het arme kind, er zat geen leven in. Voor ruim 36 uur lag ze voor pampus, waarbij ze zich enkel omdraaide voor hooguit een slokje drinken. 2e kerstdag was ik er compleet van uit mijn doen en kijken naar de babyfoon leek een obsessie. Ik had spontaan trek in eten en dorst toen ik haar hoorde spelen met “meneer krab”.

Na nieuwjaarsdag mocht ik de fijne griep zelf ook even testen. Mijn hemel, wat heeft die arme stakker zich vreselijk gevoeld. Paracetamol, ibuprofen, citrosan, euchinesea, het leek allemaal niks te helpen. Maar goed, langzaamaan kruimelen we weer wat aan en komen we weer in de benen. Marc heeft hierin écht ontzettend veel voor ons gedaan, ik kon lam in bed blijven en hij zorgde voor de kinderen, het eten, de was.. dank je lief, dat je er ook hier weer voor de volle 100% voor ons was!

Hallo 2020 🤪

Wat heb je voor ons in petto?!

Afgezien van de ellende afgelopen jaar, had 2019 ook hoogtepunten en wel een paar héle mooie! Hoe we samen hebben genoten van de fantastische opkikkerdag. De auto’s, de aandacht, de koets, het was bijzonder om mee te mogen maken.

Hoe je ons duidelijk maakt dat je samen wilt douchen. Je trekt mijn of papa’s shirt omhoog en laat je niet eerder uitkleden dan wanneer je zeker bent van je zaak. Samen douchen! En we vinden het heerlijk! Niet dat je nog makkelijk te tillen bent onder de douche maar je vind het zó gezellig. Beetje shampoo, die wijs je ook al zelf aan, beetje lol maken, lekker warm..

Papa’s nieuwe auto! Britt vind hem fantastisch.. 100% elektrisch maar super snel! En dat is dan ook het beste van de hele auto vind Britt, lekker achterin de stoel worden gedrukt, nog een keer papa!

Maar Britt leerde ook écht fietsen dit jaar, na heel wat maanden aan oefenen, trap je nu zelf de pedalen in de ronde en begin je zelf te sturen! Hoe knap ik dat?! Ooit was er een dag dat men niet kon zeggen of je überhaupt zou gaan lopen en kijk waar we nu staan, fietsen, rennen en springen.

We begonnen met het fotobord. Wat ooit ook véél te hoog voor je gegrepen was. Volgens de geleerden dan, want thuis gebruikten wij de ipad met een foto van de keukentafel als we gingen eten en dat begreep je prima. Nu gebruik je je eigen fotobord, met 4 foto’s maximaal. En dat werkt goed! Je weet overigens altijd precies wat je wilt, en ik was maar wat trots toen je je eigen foto van het bord pakte en heel zachtjes met je vingertje over het groene autootje op de foto wreef. Je kon hem niet vinden. Wat ben je toch knap!! Ik begreep je helemaal en appte oma of ze de auto even wilde brengen. Je glom van trots toen je hem kreeg, zo blij, die bedoelde je!

Ook werd Cindy onze ambulant begeleider, waar we onwijs blij mee zijn! Ze kende Britt al, dat was voor ons heel fijn maar ze is ook rustig, doortastend, niet snel van stuk gebracht en energiek. Als haar foto op het bord hangt, loopt Britt er het liefst mee in de ronde tot ze er is. Of ze pakt je bij de hand en tikt op de foto van Cindy bij het bord. We hebben het echt getroffen!

De werking van de medicatie was wel een opluchting! En nog steeds! Ze is niet meer boos, ja tuurlijk ze is het wel eens niet met je eens maar slaat niet meer door. Ze is beheersbaar en eigenlijk alle dagen goed gemutst. Waar we enorm dankbaar voor zijn dat dit zo goed werkt, voor toch alweer een paar maanden. Britt is weer Britt, ze staat open en zoekt je op. Op nieuwjaarsdag ging ze naast mijn tante op de bank liggen om haar even uit te dagen, gek met haar te doen. En dat was nog niet eerder zo bewust gebeurd. Heerlijk hoe ze dan giebelt en geniet van de aandacht!

We gaan zien wat het jaar voor ons gaat brengen. 2020! We are ready now!

Previous Post Next Post

You Might Also Like